ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пазарно решение за справяне с кризата в КТБ е възможно при положителен доклад

Владимир Каролев

”Пазарно решение за справяне с кризата в КТБ и дъщерната й банка "Виктория" е възможно, ако докладът за състоянието на двете финансови институции е положителен". Това коментира пред бТВ икономистът Владимир Каролев. Според него единствено тогава ще е възможно да се предприемат действия за оздравяването на двете банки от настоящите или и нови акционери. Каролев обясни, че очаква докладът на трите одиторски фирми, които изготвиха доклада за финансовото състояние на КТБ и ТБ "Виктория", да е достатъчно сериозен. Причината е, че те са сред най-реномираните одиторски фирми у нас. 

"Единственото сигурно засега е, че влоговете до 100 хил. евро са гарантирани при всякакво развитие на казуса с КТБ", подчерта икономистът. По думите му като цяло българската банкова система е ликвидна, а дори и свръхликвидна. "Няма обаче банка в света, включително и в България, която, ако нейните акционери изпаднат в паника, да не се изправи пред възможността за фалит", уточни Каролев.

Според адвокат Веска Волева обаче криенето на цялата истина за аферата "КТБ" продължава. "Не смятам, че отнемането на лиценза е най-важното в случая с банката. Важното е как трябва да се постъпи оттук нататък. Корпоративна банка работеше под похлупака на държавата, но това се отнася за всички банки в страната”, каза още тя.

Според Волева отново се прави опит да се замете истината за това кой е виновен за случващото се в КТБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст