ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Наводнението в Бургас взе жертва

Наводнение

Наводнението в Бургас отново взе жертва. След обилните валежи вчера, тази сутрин беше намерено е тялото на изчезналата в созополското село Росен 38-годишна жена. Тя е била повлечена от придошла вода, съобщи Нова телевизия. Жената се казва Валентина Стойчева, медицинска сестра е и има две деца.

Жив е открит мъжът, който изчезна в местността "Черниците" край Бургас. Той е пътувал с микробус, когато гумата на автомобила му се е спукала и мъжът е тръгнал да върви пеша в лошото време. Днес издирваният е открит жив и здрав в дома си. 

Продължава наблюдението на водоемите в Бургаска област, където в сила е обявеното вчера бедствено положение. 
Спасителна операция беше проведена късно снощи в прохода „Беклемето”, при която бяха спасени около 20 души, блокирани в колите си . Хората са били засипани от снежи преспи с дълбочина близо 5 метра и паднали дървета. Достъпът до тях е бил изключително труден за спасителите. Хората са намерени премръзнали и гладни, но всички са живи.

Ситуацията в Хасково се нормализира, след като вчера сутринта градската река излезе от коритото си и наводни центъра на града. Много къщи са наводнени. 

Пътната обстановка в страната се нормализира. Пътищатаса проходими при зимни условия, което налага шофиране с повишено внимание, съобразена скорост и с подходящи за сезона гуми. Всички магистрали са отворени за всички превозни средства, затворен остава проходът "Шипка" и пътят от Самоков към София.

В четири области в страната днес е обявен жълт код за сняг, в други четири – за дъжд и вятър. Сериозен снеговалеж се очаква Ловеч, Габрово, Велико Търново и Смолян. През денонощието на 26-ти октомври снеговалежите ще продължат и ще се образува нова снежна покривка – до 15 см.

В четири области е обявен жълт код за вятър – Силистра, Шумен, Добрич и Варна. Ще духа силен северен вятър с пулсации до 22 – 24 м/с.

В четири области днес е обявен жълт код за дъжд и вятър – Бургас, Сливен, Ямбол и Хасково. Валежите от дъжд ще продължат. Очакват се нови 15 – 25 л/кв.м. Ще духа силен северен вятър с пулсации до 22 – 24 м/с.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст