ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Цецка Цачева отново е председател на парламента

цецка цачева

Цецка Цачева от ГЕРБ беше избрана за председател на 43-тото Народно събрание с 219 гласа "за", 12 гласа "против" и 1 въздържал се.

Всички партии без "Атака" подкрепиха кандидатурата й.

Преди гласуването Ангел Найденов от БСП обяви, че левицата ще подкрепи кандидатурата на Цачева, за да покаже новия тон в отношенията в Народното събрание.

Цецка Цачева бе председател и на 41-ото Народно събрание.

"Само с единение можем да постигнем възход. Единението е съгласието за пътя, по който вървим. Всички професии, слоеве, етноси – млади и стари, всички българи, може да го постигнем", каза след избирането си Цачева.

„Днес смирени и помирени, трябва да поемем отговорността за днешния и утрешния ден за народа си, да забравим за партийните си интереси, да намираме най-добрите решения за хората, които са ни изпратили тук”, посочи Цачева.

Тя благодари за доверието, което й е гласувано да бъде председател на 43-тото НС. „От опит знам, че да си пръв след равни е задача нелека. Председателят трябва да координира, но и да инициира и да полага усилия за сближаване на позиции. Вотът на българският народ от 5 октомври отреди парламентарно представени да бъдат 8 политически сили”, обясни тя.

„Лошото е, че повече от половината от нашите сънародници не упражниха правото си на глас, отказаха да гласуват. Стигнахме дотам, че поставихме физическа стена срещу суверена. Оградата пред българския парламент никога не трябва да се появява”, каза още Цецка Цачева.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст