ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Групата “Монбат” увеличава продажбите

монбат

Нетните приходи от продажби на дружествата от икономическата група на "Монбат" АД са се увеличили с 10.80% на годишна база до 21.042 млн. лева, става ясно от консолидираните резултати, представени от компанията.

Групата "Монбат" се състои от: завод "Монбат" в град Монтана за производство на стартерни оловно-кисели батерии и AGM батерии с разнообразно приложение, "Старт" АД – за оловно-кисели стартерни батерии за товарна, тежкотоварна автомобилна и пътно-строителна техника, "Монбат Рисайклинг" ЕАД – за производство на олово и оловни сплави, и "Окта райт" АД – за светодиоди и светодиодно осветление.

Обобщените данни за деветте месеца на 2014 г. обаче не са така добри. Групата "Монбат" е реализирала консолидирани продажби в размер на 159.127 млн. лева, което представлява намаление от 7.50% в сравнение със същия период на миналата година. Те са основно от реализирана продукция – за 152.449 млн. лева. Освен тях компанията има парични приходи и от продадени стоки (за 176 хил. лева), услуги (за 1.059 млн. лева) и други продажби (за 5.443 млн. лева).

В крайна сметка консолидирана печалба на дружествата от икономическата група на "Монбат" АД за септември 2014 г. е 3.845 млн. лева преди облагане с данъци, което е увеличение на положителния финансов резултат – с 33.20% в сравнение със септември 2013-а.

А и консолидираната брутна печалба на тези фирми също расте – до 20.29 млн. лева, като тя е с 13.30% по-висока на годишна база.

Общото събрание на компанията майка гласува сумата от 8.97 млн. лева от печалбата за миналата година да бъде разпределена като дивидент. Брутната стойност ще бъде по 0.23 лв. за една ценна книга. Останалата част от положителния финансов резултат, в размер на 12 784 012 лева, тогава беше отнесена във фонд "Резервен" на дружеството.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст