ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Първата степен на самовзривилата се в САЩ ракета-носител е била изработена в Украйна

Ракета Антарес

Първата степен на самовзривилата се на космодрум в САЩ ракета Antares е била разработана в Украйна, съобщава Nasaspaceflight.com.
„С дизайн, аналогичен на поректа който имат украинските ракети и като се основава на модела на първата степен на ракетата „Зенит“, тази степен е била разработана от конструкторското бюро „Южное“, се отбелязва на сайта. По-рано стана ясно, че двигателите на самовзривилата се в САЩ ракета са преминали преди това всички стадии на тестиране.

Ракетата носител „Антарес“ с безпилотен товарен кораб „Сигнус“ на НАСА експлодира шест секунди след старта си от космодрум в щата Вирджиния. „Антарес“ трябваше да се скачи с Международната космическа станция. На борда на „Сигнус“ имаше над 2290 кг храни и оборудване. Предвидено беше капсулата до влезе в орбита на 2 ноември, да се сближи с МКС, който да я „хване“ с роботизиран кран и да я скачи към себе си.

Според компанията производител на ракетата – „Орбитал сайънс“ – няма пострадали хора и са нанесени малки щети на наземните инсталации.

На специална пресконференция вицепрезидентът на „Антарес“ Франк Калбъртсън обясни, че се работи активно за изясняване на инцидента. 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст