ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кръвна проба спаси бургазлия от съд, бил на амфетамин според тест

дрегер

Споровете около ефективността на тестовете за употреба на наркотици се разрастват. Все повече стават и случаите на компрометирани тестове, след взимане на кръвна проба. Такъв е казусът с шофьора на  катастрофиралия край Бургас през октомври 2021 г. автобус Огнян Маринов. Той бе уличен в употреба на амфетамин, но впоследствие се оказа, че не е бил дрогиран, тъй като резултатът от кръвната проба е отрицателен.

Няма никакви наркотични вещества в кръвта ми, това е доказано с резултатите от кръвната проба, заявява Маринов, който все още очаква да му върнат свидетелството за правоуправление и да се върне на работа. 

„Тези тестове (б.а. с които е бил проверен шофьорът на катастрофиралия автобус) не се прилагат от февруари. Тези, които сега се използват, са точни за наличието на определено вещество в организма на проверявания“, коментира вътрешният Иван Демерджиев.

„Единственият сериозен проблем, който открихме, е, че когато се оспорят резултатите от тестовете, се преминава към вземането на кръвни проби, които обаче се обработваха изключително бавно, защото в София се изпращаха от цяла България. Вече сме задвижили преписка с министъра на здравеопазването“, добави той.

„Няма да оставя тези проверки да се правят месеци наред и хората да стоят в едно положение на неизвестност. Те не могат да бъдат уличени в нещо, което не се установено, но не е търпимо няколко месеца да продължава установяването за това дали човекът е приел или не наркотично вещество“, увери Демерджиев.  

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст