“Дженерали” вече има пълен контрол над ЗАД “Виктория”

ЗАД Виктория

Цветан Василев загуби дела си в застрахователно дружество "Виктория", след като акциите, контролирани от него чрез "ТД Мел финанс" (близо 33%) бяха придобити от "Дженерали". Досега холдингът държеше 67%, като вече има пълен контрол над застрахователната компания.

На общо събрание на 3 септември е променен уставът на компанията, с което броят на членовете на Надзорния съвет се намаляват от 4-ма на 3-ма. От състава му е изваден мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев. Промяната е отразена в Търговския регистър няколко дни по-късно на 9 септември.

Изпълнителният директор на GPH – холдинга на "Дженерали" Лучано Чирина, който стана председател на Надзорния съвет на "Виктория", заяви, че придобиването на оставащата част от капитала на ЗАД "Виктория" е отражение на целта на "Дженерали" да има пълен контрол над важните бизнес единици в Централна и Източна Европа. "България е място със значителен потенциал за растеж. Ние сме изключително благодарни на предишния акционер, чиято подкрепа и ефективно взаимодействие е изиграла ключова роля за изграждане на успешен бизнес през годините. Чрез ЗАД "Виктория" и "Дженерали България" ние имаме два изключителни актива на този пазар. Заедно тези успешни компании имат пазарен дял близо 9%, което ги поставя на шесто място на Българския застрахователен пазар", посочва той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст