Хората на Бареков подкрепили Борисов без договорка за постове

Николай Бареков

Български демократичен център (БДЦ) беше единствената парламентарна група, която подкрепи Бойко Борисов за премиер, без да се е договаряла за постове и индулгенции. Това заяви лидерът на "България без цензура" и евродепутат Николай Бареков по време на Четиридесетия конгрес на Земеделски народен съюз – ЗНС, цитиран от пресцентъра на партията. 

Вчера при гласуването на новия кабинет в пленарна зала БДЦ подкрепи Бойко Борисов за премиер и структурата на новото правителство, но гласува против персоналния състав на кабинета.

По думите на Бареков дадената за Борисов подкрепа вчера не е била плод на задкулисна договорка между ГЕРБ и БДЦ, а за да го избави от неудобството да зависи от гласовете на ДПС.

"Взехме решение да подкрепим Бойко Борисов, за да го избавим от неудобството да зависи от гласовете на ДПС и от политици от четворната коалиция, които защитават тъмни интереси. Убедени сме, че нашата подкрепа ще бъде полезна за стабилността на България", заяви Бареков.

"Бойко Борисов получи доверието на най-много български граждани. Ние също сме на мнение, че първата политическа сила трябва да излъчи премиер. На мен лично това правителство не ми допада, но му даваме подкрепа, за да може да осъществи полезни за България реформи. Взехме нашето решение, така да се каже, със скърцане на зъби, но в името на България", подчерта евродепутатът.

Той увери, че ББЦ никога не е искала да става част от бившата тройна коалиция – БСП, ДПС и "Атака", и никога не е искала да бъде патерица на ГЕРБ.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст