Ген. Атанасов: Службите са окупирани от хора на сараите

Ген. Атанас Атанасов

Проблем на българска държава, е че службите са окупирани кадрово от хора, поставени от сараите. Те трябва да си отидат веднага, заяви генерал Атанасов. "Един от големите проблеми на съвременната българска държава, е че сектор „Сигурност” е окупиран кадрово от хора, поставени от сараите. Те трябва да си отидат веднага", каза в студиото на Нова телевизия генерал Атанас Атанасов. Той изяви готовност да оглави парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

"Ако колегите в парламента ми гласуват доверие, ще оглавя Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Това е нещо, което искам да правя, за разлика от поста министър на вътрешните работи. Моята кандидатура беше предлагана от Реформаторския блок, но аз не съм се борил никога за тази позиция", заяви Атанасов.

Генералът е категоричен, че в ДАНС са знаели какво се случва в КТБ. На средно и експертно ниво е текла информация, защото банките са длъжни по закон да докладват всеки един превод над 10 000 лв. в чужбина.  "Аз знам за какво става въпрос, но нека да видим фактите и всеки да си понесе отговорността", допълни Атанасов.

НРС и военно разузнаване ще се обединят в нова структура – Държавна агенция „Разузнаване” "Следващата седмица ще стане факт единна разузнавателна служба”, заяви Атанасов. 

"В 7-милионна България има две разузнавателни служби. В Турция и Гърция има само по една. Често се случва двете служби да работят по едни и същи случаи, а нездравата конкуренцията между тях трябва да бъде ликвидирана”, категоричен бе той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст