“Пикадили” и “Карфур” се обединяват

Пикадили

Дружеството "АП Март" АД, което е собственик на веригата от супермаркети "Пикадили" в България, и "КМБ България", собственик на веригата от супермаркети "Карфур" у нас, обединяват дейностите си по търговия на дребно.

"АП Март" АД и "КМБ България"  са постигнали взаимно съгласие за увеличаване на капитала с 46 млн. лева (50 % през 2014 година и 50 % през 2015 година) с оглед допълнителна подкрепа и стабилизиране на бизнеса им в България и подобряване на условията и сроковете за плащане спрямо доставчиците.

Двамата партньори ще запазят равно участие в новия джойнт-венчър, който ще оперира мрежа от 75 магазина в България с общ оборот от 452 000 000 лева за 2013 г. и над 3,000 служители.

Начело на новата структура като регионален мениджър ще застане Жером Лубер, изпълнителен директор на "Маринопулос Груп".

Лубер има опит в търговията на дребно, придобит в качеството му на  управляващ директор на "Карфур Гърция" в периода 2004-2008 година и като генерален мениджър за всички предприятия в групата "Маринопулос". Както е известно, "Маринопулос Груп" е 100% гръцка компания, която има бизнеси за повече от 2.5 млрд. евро в Гърция, България, Албания, Скопие и Кипър.  

На местно ниво структурата ще бъде управлявана съвместно от Милош Ристич от "КМБ България" и Таня Косева-Бошова от "Пикадили".

Стратегията на новата структура ще бъде насочена към разширяване на мрежата от магазини, както и успешната интеграция на двете марки с цел постигане на високо качество на продукти и услуги на оптимална цена за крайните клиенти.

Споразумението ще бъде финализирано след официално одобрение от българската Комисия за защита на конкуренцията.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст