Швейцарската CCI AG нямало да разследва виновника за фалита на КТБ

КТБ сграда

Швейцарската компания CCI AG, която трябваше да разследва кой е виновникът за фалита на КТБ, засега не се ангажира със случая. Това става ясно от писмо от вицепрезидента на компанията д-р Амит Щайнхарт, изпратено до редакциите на News.bg и Money.bg. В него от компанията посочват, че разпространената информация от председателя на партия „Другата България" Божидар Томалевски за бъдещ договор за разследване на случая „КТБ" между партията и дружеството, не отговаря на истината.„Нито е обсъждан, нито е възможно да бъде подписан", се казва в писмото. Причината: „CCI AG при никакви обстоятелства не приема и не изпълнява ангажименти на политически субекти и партии".

Въпреки това от компанията посочват, че следят внимателно развитието на случая „КТБ" и предстоящите действия на БНБ и на Фонда за гарантиране на влоговете в банките за избор на международна разследваща компания. „На база на досега събраната информация и предварителното проучване на казуса сме уверени, че можем с успех да разследваме финансовите операции, довели КТБ до сегашното й състояние", заявяват още швейцарците.

По думите им те биха могли да се ангажират само в случай, че възложител на евентуалното разследване бъде конкретна организация, упълномощена от заинтересуваните лица да сключи договор със CCI AG.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст