Съдия Деница Вълкова случайно се оказала собственик на имота, превърнат в публичен дом

Съдия Деница Вълкова

Бившият зам.-министър на правосъдието и настоящ съдия в Бургаския апелативен съд Деница Вълкова призна, че е собственик на апартамента в Бургас, който преди дни бе атакуван от полицията, след като се разбра, че се ползва като публичен дом.  В писмо до сайта "Флагман" съдия Вълкова казва, че е нелепа случайност, обстоятелството, че тя е наемодател на обвиняемите Христо Монев и съпругата му Катя, съобщава "Правен свят".

"В публикации, отразяващи разследване на тежко умишлено престъпление в гр. Бургас, съм спомената аз и институцията, в която работя. Бих искала да изясня, че по нелепа случайност, обвиняемият и неговото семейство бяха наематели на мой имот. Апартаментът се отдава под наем от няколко години. С помощта на агенция за недвижими имоти в гр. Бургас преди три месеца наемател стана въпросното семейство с бебе. Не познавам наемателите, не съм общувала с тях и не съм допускала, да са свързани с незаконна дейност. Наема получавах в центъра на града и не съм ги посещавала. След полицейската акция разбрах, че са уличени в извършване на престъпление и поисках да напуснат имота, а те го освободиха на другия ден. Това е имот, който съм декларирала и законно отдавам под наем. Намирам, че тенденциозно се преекспонират обстоятелства, жертва на които би могъл да стане всеки!", се отбелязва в писмото на магистратът.

Апартаментът се намирал на 3 етаж в бл.32 в к-с "Бр.Миладинови" и съседите отдавна подозирали, че е превърнат в публичен дом. Според изданието, през август за пръв път имало мащабна полицейска акция, при която е издирвано непълнолетно момиче от Стара Загора.

Преди два дни съдът в Бургас остави в ареста 42-годишния Монев, след като прецени, че има достатъчно доказателства, че той е набирал момичета за проституция и е вземал от тях половината от заработеното. Катя Монева обаче бе освободена срещу "парична гаранция".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст