ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

RBS се модернизира заради лесбийките и гейовете, въвеждат обръщението Мх

RBS

Британският финансов конгломерат RBS няма повече да изисква от своите клиенти да съобщават фамилните имена на своите майки заради наличието на много еднополови родители сред тях – например с двама бащи. За това съобщава водещият световен всекидневник – лондонският The Times  в материала си Goodbye Mr and Mrs at bank that likes to say Mx.

Очаква се и официално въвеждане, заради настъпващите сериозни промени в политиката на кредитната организация по отношение на гейовете, лесбийките, трансджендърите и бисексуалните, вместо досегашните обръщения Mr, Mrs, Miss и Ms на "напълно нейтралното обръщение Mx", се посочва още в свободолюбивата статия на банкова тема. Освен това, сътрудниците на кредитната институция ще се обучават да провеждат адекватни разговори с клиенти, които им съобщават и за смяната на своя пол.

И други британски банки като международните финансови гиганти Lloyds и Barclays, също изучават ввъзможностите по-новому да общуват с индивидите от ЛГБТ-обществото, които имат сметки в техни структури. „Ние постоянно проверяваме нашата  политика и процедури, свързани със сексуалната ориентация и полова принадлежност, за да отговорим на изискванията и на нуждите на нашите ЛГБТ-клиенти и колеги“, заключил прес-секретарят на банка Lloyds.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст