ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Връчват предизвестия на собствениците на временни търговски обекти в Дупница

ГУМ Дупница

От днес започна връчването на предизвестия на търговците, стопанисващи временни обекти на “Минчов площад” и по ул. “Хан Аспарух” (при светофарите на ГУМ) в Дупница. Премахването им е във връзка с приетата стратегия за преместваемите обекти на територията на града, приета преди няколко месеца от Общински съвет-Дупница. На “Минчов площад” разположените обекти досега работеха с анекси към договорите си, и собствениците им ще имат 14 дни време от получаване на предизвестието, за да ги махнат.

Освен тях, ще бъдат премахнати и 6 броя павилиони на ул “Хан Аспарух”. Те не само, че попадат в 1-а зона на схемата за разполагане на преместваемите обекти, а и договорите им изтичат на 26 ноември. Според решението на дупнишкия парламент, в 1-а зона ще бъдат еднотипови павилионите и до 10 кв. м., пише struma.com. До месец ще бъде изготвена схема, с която да бъдат определени броя и разположението на търговските обекти на “Минчов площад” и по ул. “Хан Аспарух”, площта на всеки един обект и визията им, като последната дума ще има гл. архитект на Община Дупница Славка Петкова, която трябва да я одобри.

В края на годината ще стартират и процедурите по отдаването под наем на типовите павилиони на двете места, съобразени с изискванията на стратегията и одобрената схема. След Нова година пък ще започне процедурата и по премахването на преместваемите обекти намиращи се на пл. “Свобода” . Те попадат във ВИП-зоната и на тяхно място няма да има постоянни обекти и площта ще остане свободна.

“Идеята на стратегията е много простичка-да се сложи край на поставянето на всякакви и най-различни по визия преместваеми обекти. С тази безраборност се разваляше и визията на града, а с новата стратегия не само, че ще промени тази визия, а и ще бъде естетическа издържана”, коментира кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст