ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

36-годишна бургазлийка без книжка в родео с полицаи

кат

36-годишна бургазлийка без книжка бе задържана след гонка с полицаи и подаване на лъжлив сигнал на тел. 112, че колата й е открадната, съобщиха от МВР-Бургас. Вчера около 00.20 ч. в района на бургаската улица "Мария Луиза" служители от Първо РПУ-Бургас подават сигнал със стоп-палка за рутинна проверка на лек автомобил "Мерцедес" с бургаска регистрация. Шофьорът обаче не спира, а ускорявайки скоростта, се насочва в посока ул. "Сан Стефано". Предприето е преследване на автомобила, като в района до бл. 38 в кв. "Възраждане", полицаите забелязали паркиран същия "Мерцедес" без водача и пътника в него.След около десет минути в дежурната част на Второ РПУ в морския град е получено съобщение през тел. 112 за противозаконно отнемане на въпросния лек автомобил.

Полицаите установили, че колата е собственост на 36-годишната бургазлийка Мария Андонова. Жената е задържана в дома й и отведена в полицейското управление. Там тя признала, че е подала на тел. 112 невярна информация за кражбата на личния си автомобил, тъй като по време на проверката на полицаите го управлявала, но не спряла на подадения сигнал със стоп-палка, тъй като не притежавала шофьорска книжка.

Андонова има вече съставени 3 акта за шофиране без свидетелство за правоуправление. Издирен е и спътникът й – 36-годишен бургазлия.

Работата по случая продължава от служители на Първо РПУ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст