ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Депутатът Чуколов осъден от Бойко Борисов

Депутатът Десислав Чукалов

Имам информация от моите адвокати, че съм осъден от Бойко Борисов. Това сподели пред БЛИЦ депутатът от „Атака” Десислав Чуколов, след като се разбра, че има присъда за думите „Борисов ще влезе в затвора, ако не е във властта”, изречени в интервю пред bTV през 2012 година.

„Софийски градски съд ме е осъдил за това, че съм казал, че според мен Бойко Борисов трябва да влезе в затвора. Интересно ми е какво ще се случи, ако се проведе едно национално допитване по темата дали трябва Бойко Борисов да влезе в затвора. Какво ще стане тогава? СГС ще осъди 2/3 от българите ли? Налага се пак едноличен, тоталитарен режим в България. Ако кажеш нещо срещу върховния водач на държавата, трябва веднага да бъдеш осъден. Така се получава”, обясни Чуколов.

Попитан как се е стигнало до делото, след като той е депутат и има имунитет, Чуколов каза: „Имал съм имунитет по време на делото, но българските граждани, които смятат, че Борисов е за затвора, нямат имунитет. И тях ли ще тръгне да съди Борисов? Ето това очаквам от него – да тръгне да съди всеки един българин. Моите думи към българите са да си отворят очите и сами да си дадат сметка в каква държава живеят. И най-вече да се замислят искат ли да живеем в такава държава, в която заради това, че изразяваш собствено, лично, забележете, мнение, те осъждат. Най-нормалното нещо е да обжалвам и ще направя това.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст