ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Министър Вучков очаква да приключи проверката срещу корумпирания катаджия

веселин вучков

Едва ли е тайна, че подобни прояви са ежедневие и въпросът е да ускорим механизъм не за ад хок реакция срещу конкретни случаи, а за системна антикорупционна политика във вътрешното министерство. Това каза вътрешният министър Веселин Вучков по повод клипа с полицая, който взема подкуп.

Мисля, че имаме звена и способности да се справим с този проблем и по линия на инспектората, който има административни функции, но и по линия на дирекция "Сигурност". Министър Веселин Вучков допълни, че е бил информиран късно снощи за този случай. Директорът на СДВР разпоредил дисциплинарно производство. "Доколкото разбирам може да се идентифицира служителят. От тук насетне очаквам в кратки срокове тази проверка да приключи", заяви още министър Веселин Вучков.

Повод за проверката е разпространен в интернет пространството и в медиите видеозапис. В рамките на производството ще бъдат проверени всички факти и обстоятелства по случая. Ще бъде потърсено и съдействието на граждани, имащи отношение към случая. В Закона за МВР, при наличието на данни за извършено дисциплинарно нарушение, е предвидено и най-тежко наказание "уволнение".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст