ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Позната шефска рокада на аеропорта

Веселин Пейков - Изпълнителен директор Летище София

Министърът на транспорта Ивайло Московски подготвя позната смяна в ръководството на "Летище София", научи "БАНКЕРЪ" от свои източници. За изпълнителен директор вместо Христо Щерионов ще бъде назначен Веселин Пейков. Именно Пейков бе човекът, който оглавяваше най-големия ни аеропорт по време на предишното управление на ГЕРБ. След падането на кабинета на Бойко Борисов през 2013-а той доброволно подаде оставка. Тогава мястото му зае Щерионов, който ръководеше дирекция "Летищно осигуряване на полетите", а Пейков  зае овакантената от Щерионов позиция.

С интерес се очаква и кой ще влезе в борда на директорите, където последната промяна бе по времето на служебния министър Николина Ангелкова. През септември тя назначи там Владимир Зиновиев на мястото на Динко Желев – член на Общопартийната контролна комисия на БСП и ръководител на червените активисти в столичния район "Лозенец". Носи се мълвата, че сега именно Зиновиев се спряга за нов председател на борда. Той е доктор по Международно право и международни отношения. Има три магистърски степени – по Международни отношения, Международни икономически отношения и Българска филология. Започва своята кариера през 2000 г. в германската правителствена Агенция за техническо сътрудничество. Професионалният си опит е натрупал в компании от телекомуникациите и енергетиката. Проблемът е, че му липсва опит в управлението на специфично дружество, каквото е едно летище, затова специалистите се съмняват, че подобна кандидатура е подходяща за председател на директорския борд. 

Иначе в управата на аеропорта все още е и отговорникът до неотдавна за обществените поръчки на "Летище София" Тихомир Иванов. Неговото оставане обаче  е под въпрос. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст