ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Русия иска гаранции, че Украйна няма да стане член на НАТО

песков

Русия се нуждае от пълна гаранция, че Украйна няма да стане член на НАТО. Това заяви говорителят на руския президент Владимир Путин. Дмитрий Песков обясни пред ВВС, че постепенното разполагане на силите на НАТО все по-близо до границите на Русия предизвиква безпокойството на Москва.

"Бихме искали да чуем 100-процентна гаранция, че никой дори и не мисли за влизането на Украйна в НАТО. И тъй като, за съжаление, никой не дава такава гаранция, тази ситуация предизвиква опасенията на Москва, кара ни да се чувстваме застрашени и затова предприемаме предпазни мерки.", каза той.

Песков обвини Запада, че прави опити да наруши баланса на силите и че не изпълнява собственото си обещание да не се приближава до руските граници.

Междувременно германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер, който разговаря снощи с руския си колега Сергей Лавров, предупреди, че Европа може да се изправи пред заплахата от конфронтация вместо да си сътрудничи. Германският първи дипломат заяви  че не е оптимист във връзка със събитията в източната част на Украйна.    

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст