Местната власт подкрепя създаването на Съвет по регионална политика

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров  дадоха пресконференция за готовността за поддържане на републиканската пътна мрежа при зимни условия.

Кметове са подкрепили създаването на Съвет по регионална политика към Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), който ще се занимава с проблемите на местните власти и с свързаната с тях нормативна регулация, информират от ведомството.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова е информирала Националното сдружение на общините в България (НСОРБ), че вече са върнати правомощията на общините сами да одобряват инвестиционните проекти за над 10 млн. лв. на териториите им, които им бяха отнети със създаването на Министерството на инвестиционното проектиране. Сега има започнали 38 процедури по одобрение на подобни проекти.

Министър Павлова е поискала още Съветът по децентрализацията да се върне в МРРБ. От съобщението на министерството става ясно, че от 1 декември ще има и заместник-министър, който пряко ще отговаря за тази част от съвместната дейност.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст