Ангелкова ще промотира България с положителни образи

Министерски съвет заседание Николина Ангелкова мин.на туризма

"Крисия, Хасан и Ибрахим, а и други познати и положителни образи могат да станат лице на българския туризъм". Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред бТВ.

„Туризмът е кауза”, подчерта бившият служебен министър на транспорта, като обясни, че всички българи, които представят страната навън, са положителни образи, които биха могли да бъдат посланици на страната.

Министърът съобщи, че ще има и съветници, които са известни хора, и също ще представят България навън. "Само по този начин ще представим най-доброто от нас – чрез положителния образ и положителните съобщения за държавата", подчерта тя.

Ангелкова каза, че целта ѝ е България целогодишно, четири сезона да е туристическа дестинация. "Туризмът отваря много нови хоризонти и възможности, дава възможност и за реализиране на много добри идеи, но в ежедневен диалог с бранша, защото секторът е частен”, коментира тя.

"Оказва се, че липсва визия какъв е родният туристически продукт, няма регистър на туристическите обекти, не знаем чия собственост са, къде са, няма и визия за национална реклама”, подчерта Ангелкова и допълни, че липсата на лого и бранд е доказателство за това.

Тя заяви, че водим разговори с управляващия орган в Брюксел, за да се спаси и малкото, което може да се спаси. „Опитваме се да структурираме спешен план за действие, за да минимализираме загубите. До края на 2015 г. трябва да се усвоят около 20 милиона лева, но има проблеми с три позиции, и може да се загубят 8 млн. лв”, разясни Ангелкова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст