Меглена Кунева: Имаме нужда от нов Наказателен кодекс, ЕК ще цитира и тефтерите на Златанов

заместник министър-председателят с ресор координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева на брифинг след заседание на Съвета по европейски въпроси към Министерски съвет

Натовареността на прокурорите е много голяма, затова имаме нужда от нов Наказателен кодекс. Това заяви заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева на брифинг преди заседанието на Съвета по европейски въпроси към Министерски съвет. На въпрос дали изчезналото тефтерче на Филип Златанов ще бъде отразено в доклада на ЕК, Кунева посочи, че от нейния опит най-вероятно ще влезе, защото е веществено доказателство. „Най-малко, че не се спазва процедурата по охрана”, коментира тя.

По отношение на заседанието на Съвета по европейски въпроси към Министерски съвет тя уточни, че ще бъде разгледана темата за телекомуникациите, която предвижда разглеждането на отпадане изцяло на роуминга в Европа. „Смятам, че ако успее Европа да изгради пространство без роуминг, България на време трябва да си направи сметката как може да се възползва от това”, заяви Меглена Кунева.

„Не съм контролиращ вицепремиер, а координиращ. Това, което съм правила, е същото, което и сега има най-много смисъл да се прави. Цялата ЕК е базирана на координация”, каза още Меглена Кунева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст