ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Електронното фактуриране съкращава времето за разплащане

Все повече малки и средни бизнес организации се възползват от технологиите за електронно фактуриране. Това е изводът за нагласите на тези групи, направен след проучване на Forum of Private Business (FPB), Великобритания. Допитването обхваща 4000 членове на организацията, като 47% от тях са заявили, че биха използвали електронно фактуриране преди края на годината. Като основен аргумент се посочва убеждението им, че това ще подобри регулярността на плащанията.

Нагласите на бизнеса са разбираеми, предвид резултатите, които показват, че издаването на електронни фактури може да доведе до спестяване на до 80% от разходите за издадени и доставени фактури, да съкрати с до 70% времето, необходимо за издаване и доставка на фактурите и да намали с до 5 дни времето, необходимо за получаване на плащане по издадени фактури.

В България водещото решение за издаване на е-фактури е оперираната от БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ система eFaktura.bg. Започнала като среда за обмен на подписани с електронен подпис фактури, днес eFaktura.bg се е превърнала във функционално решение за оптимизация на търговските процеси.

През 2014 г. eFaktura.bg добави нови функционалности за своите потребители. Такава е възможността за „Приемане на съдържание“ от страна на получателите на документи. Такова съгласие се постига чрез подписване с електронен подпис от страна на получателя на документа.

Освен за издателите промени се извършват и в полза на получателите на фактури. С цел улесняване на регистрацията за нови потребители eFaktura.bg опрости процеса по регистрация, като единственото, което се изисква, е въвеждането на име и парола.

Всички тези промени, наред с другите функционалности, превръщат eFaktura.bg в едно пълноценно решение, което оптимизира търговските процеси и повишава събираемостта.

Сега eFaktura.bg дава възможност на фирмите да изпробват напълно безплатно ползите от електронното фактуриране, като обявява 3-месечен безплатен период за всички нови клиенти, които сключат договор за включване в системата до края на годината. По този начин компанията застава зад инициативата на ЕС по оперативна програма „Иновации и Конкурентоспособност 2014-2020“, където сред основните инициативи е електронизацията на документооборота. 

За повече информация посетете www.efaktura.bg

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст