ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

КТБ се връща на БФБ

КТБ

Поради изтичане на срока за временно спиране, търговията с емисията акции, издадена от "Корпоративна търговска банка" АД – София (6C9), с ISIN BG1100129052, се възстановява от 26 ноември (сряда), съобщиха от БФБ-София. Тя беше преустановена от 20 юни, като след това няколко пъти беше удължаван срока й, който достигна до пет месеца.

Решението е във връзка с изтичане на срока на наложената спрямо "БФБ-София" АД принудителна административна мярка от страна на Комисията за финансов надзор и взето във връзка с това решение на съвета на директорите на борсовия оператор от 23 септември относно временно спиране на търговията с книжата на КТБ за срок до 25 ноември, включително.

До спиране на търговията се стигна след решението на Управителния съвет на Българска народна банка от 20 юни, с което "Корпоративна търговска банка" АД бе поставена под специален надзор съгласно закона за кредитните институции. Мярката бе наложена с цел защита на инвеститорите, успокояване и стабилизиране на пазара, коментираха тогава от регулатора.

Тогава търговията с книжата на банката на Цветан Василев приключи при 78.05 лв. за един брой.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст