ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

15 години за Ходжата заради 49 кг хероин

Затвор

15 години решетки и 200 000 лева глоба за трафик на голямо количество хероин отнесе Юсуф Ашим – Ходжата. Той е от патроните в пловдивския квартал „Столипиново”. Процесът срещу него се гледа за втори път в Хасковския окръжен съд, след като апелативните магистрати в Пловдив отмениха присъдата му от март м. г. и върнаха делото за ново разглеждане от друг състав. В Хасково Ходжата бе признат за виновен за това, че е поръчал в Турция пратка от 49,374 кила хероин за 4 443 660 лв. Дрогата бе заловена през юли 2011-а на пункта „Капитан Андреево”. Наркотикът беше скрит в туби с перилни препарати и пакети с памперси.

През пролетта на 2013-а Темида в южния град наложи на Ашим 16 години и половина и 220 000 лв. парична санкция. Сега първоинстанционните магистрати му дадоха с 18 месеца  по-малко и намалиха глобата с 20 бона. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок отново в Пловдив, съобщава "Марица". Юсуф пазарил Митко Илиев от Свиленград да вземе стоката от Одрин и да я достави в Пловдив.  Жителят на пограничния град разпределил пратката в три автомобила, за да избегнат обмитяването й. Превозвачът не знаел, че в 30-литровите туби с "Доместос" има скрит хероин. При претърсване в склада на Илиев в Свиленград полицаи намериха още 6 такива съда, чиито дъна били рязани, но нямало промяна в съдържанието на препарата.

На граничния пункт проверка на първата кола показала, че в тубите има скрит наркотик. Тогава шофьорът обяснил, че зад него има още два автомобила. Водачът на третото возило разбрал, че нещо не е наред с "Доместос"-а и изхвърлил съда с препарата. Така сам между шамарите се наврял куфарният търговец от Ямбол Сашо Михайлов. Той открил тубата близо до кофа за боклук и я метнал в колата на сестра си. „Намирали сме всякакви стоки, захвърлени от пътници, които ги оставят, за да не плащат за мито”, обяснил Сашо на разследващите.

Той си помисил, че ще изкара 20 лв. от находката. Но на пункта го задържали. Първоначално Михайлов твърдял, че тубата си е негова, но после признал, че я е намерил. След 24-часово задържане го освободиха и беше един от свидетелите по делото.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст