ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Имена

Стоян Мавродиев - предс. КФН

Лорета Григорова получи одобрение от БНБ да заеме длъжността член на управителния съвет на БАКБ. 

Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев участва в 24-ия Европейски банков конгрес. Това е най-престижният банков и икономически форум, който се проведе на 21 ноември във Франкфурт под наслов "Да променим Европа". Сред гостите и лекторите на форума бяха Марио Драги, президент на Европейската централна банка, Даниел Нуи, председател на надзорния съвет на Единния надзорен механизъм към ЕЦБ и редица други централни банкери, финансови министри.

Заместник-министърът на финансите Карина Караиванова е определена с решение на кабинета за национален ръководител, който ще отговаря за финансовото управление на средствата от предприсъединителните финансови инструменти на Европейския съюз – ФАР и САПАРД. Караиванова ще бъде ръководител на разплащателния орган по Кохезионния фонд по Регламент 1164/94 (предишната програма ИСПА). Тя ще следи за спазването на правилата, разпоредбите и процедурите по програмите, както и за прилагане на европейското и националното законодателство в тази област.

 

"Пощенска банка инвестира от години в програми за образование. Ние сме партньор на водещите икономически университети. Вярвам, че наш ангажимент е да предложим на будните и подготвени студенти среда за развитие, да споделяме с тях нашия опит и знания, да ги мотивираме в идеите им и да бъдем част от постиженията и откритията им." Това заяви главният изпълнителен директор на "Пощенска банка" Петя Димитрова.

 

"Плановете на Европейската комисия за насърчаване на инвестициите трябва да помогнат за растежа както в дългосрочен, така и в краткосрочен план", заяви Евалд Новотни, управител на Централната банка на Австрия и член на управителния съвет на ЕЦБ при откриването на икономическа конференция във Виена.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст