ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

50 000 детонатори изчезнали от завод “Миджур”, може да са пласирани на черно

Завод "Миджур"

Кражба е била извършена в завода за боеприпаси край Горни Лом, където в началото на октомври експлозия уби 15 души, информира Нова телевизия. Въпреки охраната, която пази обекта заради продължаващото разследване на инцидента, от „Миджур” са изчезнали хиляди детонатори. Има и задържан – бивш работник в предприятието Светлин Славчев, който е криминално проявен. От завода липсват 50 хиляди детонатора. Те са били съхранявани на около два километра от взривения цех. Съдържат цветни метали – мед и месинг.

„Постепенно са ги изнасяли. Може и някой друг да е вземал от тях. Категорично не може да се каже, това ще установи дознанието”, заяви адвокатът Цветан Тодоров.

Кражбата на устройствата, макар и обезопасени, поставя под сериозен въпрос сигурността в оръжейния завод. В завод Миджур все още има пълни складове с взривни вещества. Проверка показа, че полицията пази само пред входа. Отделно, ограничен периметър се охранява от частна фирма. Общата площ на завода е 400 декара.

 "Забранено ни е да влизаме. Ако вътре влезе някой, не можем да го видим. Преди имаше камери, но след като гръмна заводът, те не работят", заяви пък охранител.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст