ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Хафъзов видя нарушаване на човешките права при акцията на ДАНС в Пазарджик

Хюсеин Хафъзов - ДПС

Акцията на ДАНС, МВР и прокуратурата в Пазарджик е неоснователна, смята депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов. „Имам усещането, че е политическа поръчка, за да се удовлетворят пропагандните интереси на определена политическа формация“, каза той, цитиран от БТА.

Той уточни, че ще направи обобщен анализ след изслушването на председателя на ДАНС Владимир Писанчев в парламента утре. Депутатът заяви, че очаква от Писанчев "ясни и категорични доказателства за необходимостта на провеждането на вчерашната мащабна и показна акция".

"Опасявам се, че страхът и омразата, които се насаждат в обществото и в частност в средите на религиозните мюсюлмани, ще бъдат с тежки травматични последствия.
От една страна, цел и обект на вербално и физическо насилие стават мюсюлманите и ислямските религиозни обекти, а от друга – вече привлякохме вниманието на терористите. Те научиха, че в България са имали поддръжници и членове, за които даже не са и подозирали и с които по никакъв повод не са си сътрудничили. Така вече може би станахме тяхна мишена и цел на болните им амбиции и мания за величие, като покровители на угнетените", заяви Хюсеин Хафъзов.

Според него задържаният Ахмед Муса и групата около него са "дълбоко религиозни, последователни и спазващи ислямските канони граждани, но са фанатични само във вярата и чисто религиозното си поведение". "Не ми е известна информация, че са милитаризирани или са паравоенна група, която призовава или прилага насилие", посочи депутатът.

Според него се насаждало разбирането, че целта не е тероризмът, а развиващата се ислямска религия и мюсюлманската общност в България. По думите му това било "поредна акция срещу човешките и граждански права в най-изостаналата европейска държава".

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст