ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Патриотичният фронт подкрепя правителството

каракачанов

„Патриотичният фронт" продължава да подкрепя правителството. Това обяви съпредседателят на формацията Красимир Каракачанов пед Нова телевизия.

„Продължаваме да подкрепяме кабинета, ултиматум не е имало. Поискахме разговор с премиера и го получихме", каза той.

По въпроса за протеста на ПФ срещу зам.- министъра на отбраната Орхан Исмаилов, Каракачанов обяви, че въпросът е принципен. „Некомпетентни коментатори казаха, че Патриотичния фронт е реагирал срещу Исмаилов само заради името му. Това изобщо не отговаря на истината", допълни той, като посочи, че ПФ са подкрепили Вежди Рашидов и дори са го защитили, когато е имало нападки към него.

Каракачанов заяви, че е неприемливо представители на партията, към която е близък Исмаилов, да заемат ръководни постове. Съпредседателят на ПФ цитира думите на Корман Исмаилов, че се "гордее с подкрепата на турското правителство".

Към същата партия принадлежи и Орхан Исмаилов, против когото ПФ имат принципни съображения. „Ние се притесняваме, че в тази ситуация има партия, която е близка до политиката на неоосманизъм на Ердоган. Ако господин Исмаилов излезе и заяви, че се разграничи от тази политика, разговорът ще бъде съвсем различен", коментира Каракачанов.

Съпредседателят на Патриотичния фронт подкрепя акция „Антитерор". Той не е съгласен с определенията, че тази акция е пиар.

"За първи път има толкова мащабни действия, съвместни между полиция, прокуратура и ДАНС. Похвално е, че успяха да заработят заедно. През последните 20 години в България дойдоха много ислямисти, изповядващи нетрадиционен и радикален ислям", коментира Каракачанов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст