ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Прокуратурата е домакин на изложба на децата от Художественото училище

Деца художници и прокуратурата

Прокуратурата е домакин на изложба на децата от Художественото училище. „Надявам се с тази изложба да поставим началото на една традиция, която да е свързана с това Съдебната палата, Прокуратурата, да бъдат домакини на хора, които творят красивото“. С тези думи главният прокурор Сотир Цацаров откри вчера  изложба на ученици от Художествената гимназия в София. Картините на младежите, чиито 34 имена главният прокурор прочете пред гостите, са предимно акварел. Сред платната има и няколко графики. Средствата от закупените картини ще подпомагат работата на младите творци.

По повод споделено от един от учениците пред него, Сотир Цацаров коментира, че му се иска „да разбием представата у художниците, че са наемни работници. „Приятно ми е за първи път да се опитаме да украсим духа на тази сграда и духа на тази институция, да я украсим с това, което са представили възпитаниците на Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров”, допълни Сотир Цацаров.  По думите му „това, което виждаме тук, бе видяно за първи път в Съдебната палата в Истанбул. Изложбата беше на пенсионирани юристи, адвокати, прокурори и палатата им изглеждаше далеч по-цветна. Това ни подтикна да опитаме да направим нещо и тук, а решението при нас е, да слезем в по-долната възрастова граница. Правдата не поражда радост, а удовлетворение. Трудно има човек, който излиза доволен от тази сграда, защото в едно гражданско дело, един винаги счита, че правдата е на негова страна, а друг, че съдът не е отсъдил както трябва. Правдата е нещо, което се опитваме да постигнем”, посочи главният прокурор.

На откриването на изложбата присъстваха още и заместник-главни прокурори, представители на ръководството на Градска прокуратура, висши магистрати, граждани и мн. др.

Платната ще бъдат изложени на последния етаж на Съдебната палата до 15 декември т. г.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст