ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Преместиха Златистия във Варненския затвор

Злати Златев-Златистия

От няколко дни бившият шеф на ВИС-2 в Дупница Злати Златев-Златистия е преместен във Варненския затвор. Той излежава 18-годишна присъда за убийството на Любомир Мантарков-Мантарката, пише Struma.bg.

В началото на месеца Златистия напусна затворническото общежитие в Самораново и отиде повторно на лечение във варненска клиника. Преди това той лежа два месеца в същата клиника, където му е извършена операция на крака. В болницата Злати Златев е пуснал молба до Министерство на правосъдието с искане да бъде преместен от затворническото общежитие в с. Самораново във Варненския затвор. Мотивът му за преместването е, че ще е по-близо до клиниката, в която се налага често да се лекува.

18-годишната си присъда Затистия започна да излежава в Централния софийски затвор, преди около 2 години беше преместен в общежитието в с. Самораново, което се намира на около километър от родния му град Дупница. Във Варна живее синът му Йордан, който е наемател на фитнес зала. Златистият бе осъден за жестокото убийство, което извърши през месец ноември 1997 г. в центъра на Дупница. След скандал той простреля смъртоносно Мантарката, който стопанисваше заведение в центъра на града.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст