ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Слави Бинев оглави парламентарната комисия по култура и медии

Слави Бинев

Народното събрание избра 12 от своите комисии, като депутатите определиха техните председатели и членове. Утрешното пленарно заседание ще продължи с формиране на останалите 10 парламентарни комисии.

От БСП имаха разногласия за това кой да оглави икономическата комисия и заради тези спорове парламентът не успя да утвърди състава на всички комисии. Спорът беше дали тя да бъде оглавена от Петър Кънев или от Румен Гечев. В крайна сметка след тайното гласуване за шеф на икономическата комисия БСП ще предложи Кънев, взел с четири гласа повече от Гечев.

По същия начин депутатите от БСП попълниха състава и на останалите комисии.

От избраните до момента комисии ГЕРБ оглави 5 комисии, Реформаторският блок – 3, ДПС, Патриотичният фронт и БДЦ – по една комисия.

Депутатът от Патриотичния фронт „архонт" Слави Бинев оглави парламентарната комисия по културата и медиите. От партията му искаха той да оглави комисията по европейските въпроси и контрол на еврофондовете, но тя бе дадена на хората на Бареков, а Бинев ще остане с поста на заместник-председател.

Ето и останалите избрани комисии:

Комисията по правни въпроси ще бъде ръководена от Данаил Кирилов от ГЕРБ, негови заместници ще са: Десислава Атанасова /ГЕРБ/, Мая Манолова /БСП/ и Четин Казак /ДПС/.

За председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление беше избран Найден Зеленогорски /РБ/, негови заместници ще са Николай Нанков /ГЕРБ/, Дора Янкова от БСП и Мартин Иванов от БДЦ.

Румен Христов от РБ е председател на Комисията по земеделието и храните. За заместник-председатели бяха избрани Цвета Караянчева /ГЕРБ/, Светла Бъчварова /БСП/, Ферихан Ахмедова /ДПС/ и Иван Станков /АБВ/.

Комисията по труда, социалната и демографската политика ще бъде ръководена от Хасан Адемов /ДПС/. Негови заместници станаха Светлана Ангелова /ГЕРБ/, Георги Гьоков /БСП/, Радан Кънев /РБ/ и Десислав Чуколов от "Атака".

Председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта е Борислав Борисов от АБВ, а негов заместник ще е Иван Чолаков от ГЕРБ.

Комисията по здравеопазването ще се председателства от Стоян Тонев от ГЕРБ, а негови заместници ще са Даниела Дариткова /ГЕРБ/, Емил Райнов /БСП/, Красимира Ковачка от БДЦ и Георги Кючюков /АБВ/. За председател на

Комисията по околната среда и водите беше избран Станислав Иванов от ГЕРБ, негови заместници станаха Свилен Иванов /ГЕРБ/, Джевдет Чакъров /ДПС/ и Борис Ячев /ПФ/.

Председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения ще е Димитър Лазаров. За негови заместници бяха избрани Пламен Нунев /ГЕРБ/, Димитър Дъбов /БСП/ и Валентин Касабов /ПФ/.

Йордан Караджов от Реформаторския блок ще ръководи Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения. Негови заместници ще са Иван Вълков /ГЕРБ/, Камен Костадинов /ДПС/ и Петър Петров /БДЦ/. Комисията по вероизповеданията и правата на човека ще се председателства от Красимир Велчев, негови заместници ще са Евгения Алексиева /ГЕРБ/ и Тунчер Кърджалиев /ДПС/.

За председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове беше избран Светлин Танчев от БДЦ. Заместник-председатели на комисията ще са Силвия Хубенова /ГЕРБ/, Иван Иванов /БСП/ и Славчо Бинев /ПФ/.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст