ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

РС – Петрич отмени 3 000 000 лв. митническа глоба на транспортна фирма, превозвала тютюн

Съд Петрич

Районният съд в Петрич отмени огромна глоба на пернишка фирма, превозвала тютюн, наложена от митницата.. след проверка в зоната за контрол на ГКПП Кулата, сочи Струма.

Товарната композиция, управлявана от шофьор на фирмата била спряна от митническите служители и подложена на щателна проверка. Шофьорът представил пред митническите органи съставените и дадени му от изпращача документи, с които стоката била описана най – общо като „тютюнев скрап“ с нето тегло 10 200 кг. опакован в 51 броя кашони.

При проверката било установено, че листната маса е раздробен тютюн за пушене, представляващ вторичен продукт от обработката на тютюна, който може да се пуши и притежава характеристики на годен за пушене продукт. Съгласно направената констатация от органите е трябвало да бъде платен акциз за тютюна в размер на 1 550 000 лв. За направените нарушения на фирмата превозвач е наложена глоба в размер на 3 100 000., което представлява двойния размер на акцизната стока.

Собственикът на пернишката фирма обжалва наложената санкция и Районният съд в Петрич я отмени като незаконосъобразна. Решението на съда в Петрич вдигна в небесата от щастие глобения собственик на фирмата, това бе най-щедрият коледен подарък за него

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст