Привлякоха Веселин Марешки като обвиняем, дава 100 000 лв гаранция

Аптекарския босВеселин Марешки

Окръжна прокуратура – Варна привлече като обвиняем Веселин Марешки, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Марешки е обвинен за това, че в периода 3 октомври – 16 октомври във Варна, в съучастие като извършител, е принудил другиго да заплаща ежемесечно 10 000 лева, като го е заплашил с увреждане на имущество и с други противозаконни действия, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. От деянието са причинени щети в размер на 5 602.92 лева.

Освен това Марешки е обвинен, че на 15 октомври във Варна е причинил лека телесна повреда на длъжностно лице при изпълнение на служебните му функции (общински съветник).

Известният фармацевтичен бос и кандидат-кмет на Варна (през 2007 г.) беше арестуван на 15 октомври, след като удари на улицата общинския съветник и директор на Историческия музей в Добрич Костадин Костадинов. Причината беше спор за наем от имот.

Първоначално бе образувано бързо досъдебно производство срещу Веселин Марешки за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди, но по-късно то бе преобразувано. След инцидента бизнесменът заяви, че е абсолютно невинен и смята да положи максимални усилия да го докаже в съда.

С прокурорско постановление мярката за неотклонение на Марешки е изменена от „подписка“ в парична гаранция в размер на 100 000 лв.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст