Борисов обеща помощ за всяка община

Премиерът Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов ще помогне максимално на всяка община. Това е обещал той по време на Националната годишна конференция на Националното сдружение на общините в България, съобщиха от правителствения пресцентър.

Премиерът подчерта, че не дели общините на „наши” и „ваши“, нито хората на партиен принцип. „Не сме го правили и няма да го правим“, категоричен бе той. По думите му, в изминалата година и половина се е видяло какво не трябва да е отношението към кметовете. „Всички сте ни равни, както и ние за вас“, добави министър-председателят. Той призова централната и местната власт да работят в синхрон и с разбиране. „Избиран съм два пъти за кмет и знам какво е хората да ти гласуват доверие“, отбеляза Борисов.

„Местната власт стои зад Вас и зад правителството. Подкрепяме Ви за това централната власт да бъде коректен и стратегически партньор“, обърна се председателят на Управителния съвет на сдружението на общините Тодор Попов към министър-председателя.  Попов подчерта, че е важно да се работи ефективно, така че усилията на централната и  на местната власт да отговорят на очакванията на хората.

В рамките на годишната конференция министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Сдружението Тодор Попов подписаха Споразумение за сътрудничество между Министерския съвет и НСОРБ.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст