Бракониери убиха благороден елен край Приморско

благороден елен

Бракониери са застреляли благороден елен в местност край Приморско. След като му теглили куршума, ловците разфасовали животното направо в гората. Предполага се, че са продали скъпо месото в навечерието на Коледа, съобщиха медии. Сигнала за убития елен подал пастир, който водил стадото си на паша и се натъкнал на грозната гледка. Бракониерите отрязали плешките, бутовете и главата на животното.

Овчарят веднага се обадил в полицията. Случаят, който е станал на територията на горско стопанство "Ропотамо", вече се разследва. Дни преди това бракониери бяха заловени, след като бяха убили две сърни край с. Кости. Месото натъпкали в раници, но бягайки от местопрестъплението, се натъкнали на полицейски патрул. Бракониерите били шестима, двама от тях без ловни билети.

В същото време неизвестни апаши откраднаха 30 овце и куче от кошара край село Рудник, Бургаско. Останалите животни от стадото се разбягали из полето. 69-годишният пастир прескочил до селото, а като се върнал, намерил срязани оградната мрежа и синджир с катинар. Преди инцидента в кошарата имало 75 овце и двете овчарски кучета. Собственикът открил избягалите 45 овце и едното куче на 2 км  от кошарата. От останалите 30 овце нямало и  следа. Вероятно са били натоварени на камион, който оставил следи в калта.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст