ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Частично подмениха ръководството на ББР

Българска банка за развитие (ББР) Димо Спасов - главен изпълнителен директор

Надзорният съвет на Българска банка за развитие реши на 11 декември да направи промени в оперативното й ръководство. От управителния й съвет бяха освободени Димо Спасов и Иван Христов. На тяхно място са назначени Ангел Геков и Илия Кирчев. В ръководството на ББР остава Билян Балев, който по времето на правителството на Пламен Орешарски пое управлението й заедно с Димо Спасов и Иван Христов.

Новоназначените членове на УС на ББР имат дългогодишен опит в банковата система. Ангел Геков има близо двадесетгодишен стаж като менидъжър във финансови институции.  Професионалният си стаж започва през 1991-а във вече несъществуващата държавна Стопанска банка. През 1997 г. оглавява управление „Кредитиране“ в Булбанк (сега "УниКредит Булбанк"). В периода 2001-2005 г. кариерата му преминава през позициите на изпълнителен директор на "Росексимбанк" (преименувана в ДЗИ Банк и впоследствие погълната от Пощенска банка), Общинска банка и Насърчителна банка (сега Българска банка за развитие). През последните три години, преди да се завърне в ББР, е член на УС и изпълнителен директор на "Търговска Банка Д".

Илия Кирчев е магистър по „Финанси“. От 1999  до 2003 г. е управител на клон Пловдив на „Алианц Банк България“. От 2003 до 2005 г. заема ръководни позиции в „Ейч Ви Би Банк Биохим“ (погълната впоследствие от "УниКредит Булбанк". От 2005  до 2010 г. последователно оглавява два от пловдивските клонове на Пощенска банка, а през 2011 г. става регионален мениджър за корпоративни клиенти в кредитната институция. През 2012-2013 г. е управител на клон Пловдив на "Първа инвестиционна банка" АД.

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст