ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Роми потрошиха сградата на ЧЕЗ в Перник, спрели им тока заради неплатени сметки

цигански бунт

Роми са вандалствали и трошили в сградата на ЧЕЗ в Перник заради спрения ток. Сагата с изключеното електричество продължава вече седмица, а циганите два пъти преграждаха основни пътни артерии в града, пише Мироглед.

ЕЗ изключи тока на неизрядните абонати в Хумни дол заради неплатени сметки и неправомерно включване в мрежата. Това предизвика бунтове, но след разговори с институциите се стигна до договорка за сключване на договори за разсрочено плащане. Вместо да подпишат контракти обаче група от около 50 човека нахлула в сградата на енергото и започнала да вандалства – замеряли с камъни стъклата и ритали вратите. Наложило са да бъде извикана полиция. Органите на реда усмирили ромите и под нейно наблюдение всички един по един подписали договорите за разсрочено плащане.

Ден по-късно обаче нова група от около 20 човека дошла да протестира пред ЧЕЗ заради високи сметки. В крайна сметка недоволството отново било потушено. Сега в ромския квартал захранването е възстановено, но то отново ще бъде изключено, ако абонатите не изпълняват задълженията по договорите си.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст