ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Шофьор на бус инсценирал грабеж на голяма сума

Човек с белезници

МВР разкри инсценировка на въоръжен грабеж на близо 15 000 лева от микробус край никополското село Драгаш войвода. Вчера в полицията било получено съобщение от тел. 112, че около 18.00 часа на разклона за с. Драгаш войвода е бил нападнат шофьор на лекотоварен автомобил „Мерцедес 312 Д“, собственост на ООД, съобщиха от пресцентъра на МВР. По информация на bTV собственикът е крупен земеделски производител, животновъд и мандраджия от селото.

Пред пристигналия на място екип шофьорът обяснил, че се връщал от Велико Търново, където доставил на клиенти на фирмата 2 тона и 200 кг кашкавал. Срещу стоката получил 14 700 лева и съответните стокови разписки, които за по-сигурно укрил под шофьорската седалка и потеглил обратно.

Мъжът разказал как пътят му бил пресечен от автомобил с неустановено марка, друга кола спряла непосредствено зад него, а оттам слезли трима мъже, които насила го извадили от микробуса, повалили го на земята и му сложили чувал на главата. По думите му, едва когато нападателите се оттеглили в неизвестна посока, той се престрашил да се надигне, а минути по-късно установил и липсата на крупната сума и побързал да сигнализира в полицията.

След разказа му експертите извършили оглед на "Мерцедеса", по който обаче не открили никакви следи за извършено престъпление, което ги навело на съмнение за инсценировка. Тогава претърсили 64-годиншия В.С. и открили в дрехите му пачка с 1000 лева, която той укривал.

Шофьорът, който е криминално проявен и осъждан, е задържан в ареста на РУ – Никопол, за случая е уведомена райнната прокуратура. Разследването продължава, търси се къде е останалата част от парите.

Очаква се срещу него да бъде повдигнато обвинение за подвеждане на органите на реда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст