ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ако не направим реформите, ние сме приключили, заяви Радан Кънев

радан кънев

"Ако не направим реформите, ние сме приключили, защото тогава българският народ няма да има нужда от нас, а гилотината самите ние сме я заложили", заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев в предаването Дикофф по Нова телевизия. Според него натискът и недоволството към министрите на блока ще се засилва заради реформите, които ще предприемат.

Докато не се установи законност, нищо друго не може да се случи, категоричен е Кънев, но също така подчерта, че това дълга борба, която е в началото си. 

"Важно е да осъзнаем нуждата и от нови хора, не само от нова структура", заяви депутатът по повод Висшия съдебен съвет. Кънев посочи и че в цялата ситуация изниква въпросът България има ли изобщо прокуратура като подчерта, че няма предвид конкретни персони като главния прокурор.

Лидерът на ДСБ коментира още, че и предишни главни прокурори са избрали пътя да не си вършат работата, а конкретно Борис Велчев е избрал пътя да се покрие, за да не му се опетни името.

"Човек като е на такава позиция не е важно да пази името си, може всеки ден да те заливат с помия, но трябва да си вършиш работата. Като искаш да си пазиш името, прибери се вкъщи", коментира Кънев. По негови думи ако прокуратурата си вършеше работата, щеше да има осъдени по високите етажи на властта.

По повод атаките срещу здравния министър Петър Москов във връзка с предлаганите промени в "Бърза помощ" и посещението на лекари в ромски махали, Кънев коментира, че ДПС много иска да превърне това в етнически въпрос.

"Много им се иска на ДПС всички роми да живеят в гета, но истината е, че все повече излизат от там и успяват да се интегрират, да имат работа. Никой, който се е спасил, не е в резултат на програма за интеграция", заяви Кънев. Според него е проблемът е кой спира тези хора да се интегрират и да ги държи в подчинение.

В отговор на въпрос за качествата на министъра на икономиката Божидар Лукарски, Кънев посочи, че той не е могъл да влезе с летящ старт в системата като колегите си Петър Москов и Христо Иванов, но за него ще се съди също по резултатите. Неговата основна задача е да премахне административните тежести пред бизнеса и да се спре корупцията, отбеляза Кънев

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст