Производител на дрога превърна апартамент в Бургас в оранжерия за наркотици

марихуана

Велизар Велев опънал палатка в една от стаите на жилището, където отглеждал марихуана – апартамент на бургаската улица „Октомври“, превърнат в импровизирана фабрика за дрoга. В нея е имало девет стръка с височина около метър. Намерени са и са иззети множество препарати и торове, както и средства за растителна защита. Отглеждането на марихуана се извършвало чрез специално инсталирана техника – осветление, таймери, вентилации, филтър, отдушници, отоплителни уреди и вентилатор. Апартаментът в Бургас, обитаван от Велев, който е от сунгурларското село Лозарево, е бил проверен от служители от сектор „Криминална полиция“ към ОД на МВР и Пето РУП.

Извършено е претърсване и в дома на Велизар Велев в с. Лозарево, като са намерени още 10 саксии с разсад от марихуана, специализирана техника, препарати, торове за отглеждане, нерегистриран по надлежния ред газов пистолет и боеприпаси към него, както и 1 гр. кокаин.

Дилърът-производител е задържан за срок от 24 часа, повдигнато му е обвинение и му е наложена мярка за неоткланение парична гаранция в размер на 2 500 лв.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст