ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пламен Орешарски изпраща година на разочарования, надежди и очаквания

орешарски

Отминава една динамична и не особено благоприятна за цялостното ни социално икономическо развитие година. Година, в която природните и обществени сътресения се редуваха в разрушителна последователност. Година на разочарования, надежди и очаквания, които не се сбъдват. Година, която всички чакаме да отмине… Това е равносметката на бившия премиер Пламен Орешарски за отминаващата 2014 година, публикувана в профила му във Фейсбук. Бившият премиер отличава постигнатото от неговото празвителство и начертава пътя, който трябва да бъде следван занапред:

Втората поредна година, в която страната има три правителства. Това, което имах честта и отговорността да ръководя приключи своя мандат в резултат на загубата на парламентарна подкрепа. Правителство, което започна своята дейност в условия на дълбока институционална криза, продължителна икономическа депресия и задълбочаващ се дезинтегритет в обществото. Затова и всички наши действия бяха насочени към стопиране и обръщане на негативните тенденции. В някои сектори имахме видими резултати, в други – времето не достигна, за да се появят първите ефекти. Те ще останат за отчитане от следващите власти. В цялост, не допуснахме влошаване на ситуацията в нито една обществена и социална сфера.

Работихме и за заличаване на изкуствените конфронтационни линии в обществото – стил, който редица наблюдатели тълкуваха като слабост в една среда, напоена с дълго насаждано разделение. Амбициозна задача, която трябва да се следва занапред още по- упорито.

Преодоляхме трудности и взехме уроци, които трябва да ни направят по-умни, по-сплотени, по-успешни. В края на годината си заслужава да се вгледаме в тях, не за да се обезсърчаваме, а за да коригираме пътя си напред. И да не повтаряме грешки, които могат да бъдат избегнати.

В навечерието на новогодишните празнични дни да си пожелаем нови, по-светли хоризонти през идната година. Всеки от нас да намери своето удовлетворение в дома, в работата и в обществото, а всички ние с общи усилия да направим нашата страна едно по-уютно място за живеене. 

Здрава, успешна и щастлива да е 2015 година за всички!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст