ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Вътрешната комисия в парламента ще иска изслушване за инцидента с граничните полицаи

парламент

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ще поиска в началото на следващата година изслушване заради инцидента при село Горно Ябълково, при който загина полицай, обяви в пред БНР зам.-председателят на Народното събрание Явор Хайтов.

"Не мога да бъда спокоен лично и да не съм обезпокоен от този неприятен инцидент. Мога да ви уверя, че като парламентарист, аз ще искам да стигнем до реалната истина – какви са причините за смъртта на този млад колега. У нас има нагласа да направим наистина промени, които са необходими. Бих казал, че ние вече и започнахме и макар аз като опозиционен депутат, призванието ми е да критикувам дейността на правителството, бих могъл да кажа, че гласувахме за актуализацията на бюджета за 2014-а, защото най-големият дефицит беше в бюджета на МВР – около 200 млн. Голяма част от тези средства са изразходвани именно по този проблем – укрепването на границата ни с Турция.

Бързането в случая не е най-добрият съветник. Трябва да сме малко по-търпеливи, така че стъпка по стъпка да се изяснят причините, довели до този инцидент. Аз ще търся отговор и на въпроса – защо се стигна и до един друг инцидент – този в Лясковец, когато министерството също даде свидни и скъпи жертви. Конкретно по случая на границата ни може би януари или февруари убеден съм, че и ръководството на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ще иска да чуе реалността", каза Хайтов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст