ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Арестуваха рецидивист, купувал с фалшиви пари водка из Слънчев бряг

човек с белезници

Измамник купувал с фалшиви банкноти водка "Савой" от магазини в Слънчев бряг. За това си деяние той ще лежи в затвора 2 години и 4 месеца, пише Флагман. Присъдата на 34-годишния Пламен Петров от Нова Загора е потвърдена в края на м. г. и от Бургаския апелативен съд. Бандитът е с пет влезли в сила присъди за тежки престъпления, включително и грабежи. През есента на 2014 г. младият мъж бе признат за виновен в това, че на 2 април 2014 г.,, в Слънчев бряг, прокарал в обръщение фалшиви банкноти.

Според обвинителния акт Петров влязъл в магазин край автогарата и си купил водка "Савой", като платил с банкнота от 10 лв. След 10 минути отново дошъл да си купи алкохол, който заплатил с банкнота от 20 лв. При изброяване на парите от оборота за деня, продавачът забелязал, че банкнотите, дадени от последния му клиент, нямат „воден знак“. Фалшивите банкноти били с по-тъмен син цвят и от по-мека хартия. Той сигнализирал за това в полицията. След това подсъдимият се върнал за трети път в магазина, да си купи кафе и салам.

Търговецът обаче му казал, че системата за плащане е блокирана и Петров излязъл от търговската точка, след което бил задържан от пристигналите служители на реда. Те намерили у него цигари „Лъки Страйк“. В резултат на предприетите издирвателни действия те установили, че Петров е посетил по-рано друг магазин, от който си купил същата водка и 5 кутии от цигарите.

Петров твърдеше пред Бургаския окръжен съд, че подправените банкноти му били върнати като ресто при пазаруване. По-късно обаче той призна вината си, като се надяваше на по-ниска присъда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст