ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

200 петричани треперят за ипотеките си в началото на годината

Събиране на вземания

Двеста петричани, които са длъжници към банки треперят за жилищата си, казаха днес магистрати от Районен съд – Петрич. Толкова е броят на погнатите от частни съдебни изпълнители длъжници.

ЧСИ събират необслужвани вземания към финансови институции. Сред известните длъжници е управителят на общинско дружество ВиК Васил Божанин. Той станал поръчител на брата на съпругата си, който го „набутал „ с ипотека, която сега ЧСИ му иска обратно с продажба на къщата му в кв. ”Дълбошница”, цитиран от Струма.

Сред хората, които очакват съдия изпълнител да ги посети е и кредитният милионер Живко Томов – Фашиста. Той остана без имущество, след като то бе описано надлежно от ЧСИ до стотинка. Последната му придобивка от златните му години, хотелският комплекс в гр. Мелник, се предлага също за публична продан.

Пред фалит е и семейството, собственици на мандра и производители на кисело мляко. Те също не са вдигнали наздравици за щастлива нова година, предвид финансовия колапс, в който се намират в момента. В тежко финансово състояние е и директорка на детска градина в с. Марикостиново, която е съпруга на петрички бизнесмен. Наред с тях, общия брой на длъжниците е около 200 за цялата петричка община.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст