ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Битовата престъпност намаляла с 9% през изминалата година

Човек с белезници

Битовата престъпност е намаляла с 9% през изминалата година. Това каза пред журналисти главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. По думите на Лазаров, това касае обществото, а тази цифра в никакъв случай не е потенциалът на министерството. „Считам, че могат да се постигнат още по-добри резултати, особено с последното преструктуриране, което предложи вътрешният министър и с връщането на полицията във вътрешността на страната. Ще изисквам и ще се надявам да постигаме по-добри резултати”, подчерта той.

„През миналата и по-миналата година имаме около 5 групи „фабрики за убийства”, както ги наричаме. Някои от тях стигнаха до съдебна фаза, а други са до фаза съдебно производство. Това е един много показателен пример за противодействие, реално извеждане от среда, реално наказателно преследване на структури, които действително без оглед на позиции и човешки граници са отнели човешки живот и то през голям период от време”, посочи Лазаров.

Той уточни, че имат и много добри резултати по международния наркотрафик: „Чрез интегрирания модел на противодействие на наркотрафика около 1 тон имаме задържан хероин за миналата година, което е много добро постижение. Имаме в пъти увеличение на задържаните количества и кокаин, и синтетични наркотици на българска територия, марихуаната и канабисът са над 50 тона. Това няма аналог с досегашната практика, като за 2013 бяха около 30-32 тона, за 2012 г. – са около 2 тона”.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст