ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Да не се смесват функциите на военни и полицаи

Атанас Мерджанов - БСП

МВР трябва да бъде подпомогнато финансово за назначаването на още хора по границата, а не да се смесват функциите на военните и полицаите при охраната й, заяви пред БНР зам.-председателят на ПГ на "БСП лява България" Атанас Мерджанов. "Оказва се, че въпреки всички критични оценки и емоции, които избуяваха от сега, управляващите по времето в опозиция, като че ли те не са готови и нямат идеи как да посрещнат това тежко предизвикателство. Това е един сериозен въпрос, не е само български и точно това госпожа Кунева трябва да се опита да вмени, не само да обясни, на европейските представители”, каза Мерджанов.

„Мен ме притеснява липсата на единно мнение за това кой ще охранява границата. От една страна беше казано, че армията няма право и няма място в охраната на границата, сега изведнъж от няколко дни виждаме как и армията ще бъде стоварена на границата. Мисля си, че ще бъдат достатъчно сериозно объркани функциите. Мисля, че се очертава една доста сериозна заплаха, ако в близките дни не се постави ред във взаимодействието, и взаимоотношенията на тези институции. В крайна сметка кой ще отговаря за тези процеси – министърът на вътрешните работи, министърът на отбраната или вицепремиерът Меглена Кунева?”, запита зам.-шефът на левицата на парламента.

Според него смесването на двата типа елементи от въоръжените сили по-скоро ще доведе до хаос. „По-скоро трябва да бъде подпомогнато с допълнителни средства МВР за назначаване на нови гранични полицаи, отколкото да се преплитат функциите на две силови ведомства", посочи социалистът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст