ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Главният секретар на МВР е похапвал със съден за ДДС-измами

Главен секретар МВР се черпи с бандит

Главният секретар на МВР Светослав Лазаров е сниман да похапва на една маса с бизнесмена Арбен Хавальов, който е съден за ДДС-измами, използване на фалшива самоличност и уличен за незаконно придобито имущество, съобщава сайтът "Биволь".

Общите снимки на двамата са публикувани в профила на Хавальов във Фейсбук на 10 декември миналата година. Лазаров и Хавальов са се снимали на празнична софра в руския ресторант "Петър Първи" в София. На снимките е и активистът и кандидат депутат на “Глас народен” Николай Йочколовски. Той е бил и адвокат на Арбен Хавальов.

Под снимката има коментар на Хавальов за Светлозар Лазаров: "Да ни е жив и здрав Главния секретар на МВР. Наздраве!".

Хавальов е близък до ДПС бизнесмен и се свързва с прословутите “обръчи от фирми”. Името му нашумя през 2008 г., когато стана ясно, че той и сестра му са формални собственици на луксозния комплекс в Рибарица "Каза Домини", припомня "Биволь". Комплексът е известен като един от "сараите на Ахмед Доган".

Няколко минути след публикуването на снимките достъпът им чрез профила на Хавальов беше ограничен.

Преди шест години срещу Хавальов и съдружниците му започна крупно разследване за ДДС измами, по което той беше осъден на първа инстанция на три години условно. Тогава от Комисията за незаконно придобито имущество запорират имотите на Хавальов. За признати данъчни злоупотреби за около половин милион лева Хавальов е осъден да плати глоба от само 10 000 лв.

Впоследствие Апелативният съд в София отмени присъдата и върна делото на прокуратурата. Там делото престоя четири години и едва през 2014 г. бе внесено отново в съда и ще се гледа от Софийския окръжен съд.

От 2010 г. всички дружества с участието на Хавальов са прекратили дейността си, показва справка в Търговския регистър. Бившият бизнесмен обаче не изглежда да е във финансова нужда, защото в социалната мрежа афишира албуми със снимки от Малдивите и Катар, които е посещавал през последните 2 години.

"Предполагам, че това е компромат. А компромати не е редно да коментирам. Но сега, като си спомням, преди 10-ина години това лице съвместно с Рангел Вълчанов организираше изложба за живопис, която включваше всички балкански държави и беше с участието на творци от целия балкански полуостров. Присъстваше и част от политическия елит, културния елит и дипломатическия корпус – това си спомням. В интерес на истината аз съм присъствал на тази среща, но да ви кажа от този храст заек няма да излезе", коментира снимката Светлозар Лазаров, цитиран от медиите.

В отговор на въпрос в какво качество е бил на това събитие, той заяви: "Направете си труда да проверите какво съм работил тогава". В периода 2002 – 2008 година Лазаров е бил разузнавач в Националната служба "Сигурност" (сега част от ДАНС).

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст