ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Лиляна Павлова: Магистрала “Марица” ще е готова до края на лятото

Министерски съвет заседание Лиляна Павлова мин. на регионалното развитие

Автомагистрала "Марица ще бъде изградена изцяло до края на лятото на 2015 г. Това обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова пред Би Ти Ви. Тя обясни, че става дума за под 100 км, разделени в три участъка, които ще бъдат пускани поетапно, като до края на лятото магистралата ще е напълно отворена.

Общо 120 километра изградени магистрали, включително "Марица" и други 340 км нови пътища ще бъдат факт през 2015 г., обеща още министърът.

Лиляна Павлова се надява до лятото на 2015 г. да има избран изпълнител за строителството на участъка от магистрала "Хемус" до Шумен (нови 60 км), както и да бъде достроен пътният възел Шумен – Белокопитово. Регионалното министерство си е поставило за задача до 2020 г. да бъде осигурено финансиране за още 250 км от "Хемус", като средствата ще са по линия на световната банка.

Министърът коментира и строителството на Северната дъга на Околовръстния път на София, което също е сред приоритетите за тази година. Павлова припомни, че още преди година е избран изпълнител, но заради проблеми със собствениците на имоти, които трябва да бъдат отчуждени, строителството не може да започне. Каза, че се надява след решението за сключване на съдебни споразумения със собствениците, което кабинетът взе в края на годината, строителството на Северната тангента да завърши през 2015 г.

Павлова говори и за отношенията между коалиционните партньори в управлението заради промяната в пенсионното осигуряване, която бе направена в последния работен ден от миналата година. " Ако сме прекалено диалогични и казваме, че всичко е чудесно, ще бъдем подозрителни", обясни тя. По думите й в кабинета има екипна работа, нещата се случват по един добър начин, комуникацията е много добра и става все по-добра с всяко заседание на министрите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст