ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Миков не изключва предсрочни избори

михаил миков

Ако по същия начин продължават с политиката управляващите, може и да има предсрочни избори. Това обяви за БНР лидерът на БСП Михаил Миков.

Според него мерките, които предложи правителството в края на миналата година очертават тежести, които ще паднат върху българските граждани – безработицата, доходите. Приоритетите на БСП са същите и ще бъдем последователни, каза Миков посочи прогресивния данък, който е въпрос на справедливост, по неговите думи. БСП ще внесе в парламента един тълкувателен закон, свързан с отстъпването на 10-процентния данък на хората с минимален доход.

"Бяха замразени помощите за деца, при бременност, за майки – студентки. Предлагахме това да не се прави, защото става въпрос за пренебрежимо малко разходи в сравнение с огромните кредити, които ще се поемат от държавата. В същото време тези групи, които са пряко свързани с демографията и с перспективите на страната, останаха със замразени доходи. Всяка партия трябва да заяви своето виждане по демографския въпрос, защото той наистина се очертава като кризисен. Въпросът с демографията е свързан и с пенсионната реформа. Ако не вземем мерки, каквито и пенсионни реформи да се вършат, работещите ще ставата все по-малко. Другият голям въпрос е за образованието. Смятаме, че държавата трябва да полага усилия за общественото средно образование. Това е основна задача, когато има голямо социално разслояване", смята Миков.

"Смятаме, че нашето правителство трябва да бъде по-настойчиво и да заяви национална позиция за отпадането на санкциите към Русия. България трябва да бъде много по-активна. В момента нашето правителство е застанало в една леко притаена позиция", допълни лидерът на БСП.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст